• Körens uppkomst
  Körens uppkomst

  Chorus Polonicus Gothoburgensis bildades under april 1999 vid Föreningen Polska Katoliker i Göteborg, till en början som en blandkör. För närvarande är kören en damkör. Körens grundare är Wojciech Głuch pedagog, kompositör och dirigent.

 • Våra mål
  Våra mål

  Körens mål är att verka för att bevara vår kultur och traditioner bland den polska diasporan i Sverige tack vare vilka olika polska samfund kan komma närmare varandra. Samtidigt strävar vi efter att ta till oss svensk och europeisk musik för att kunna presentera vår tolkning av dessa. Att leva i harmoni med musiken är en glädje som vi gärna delar med oss till publiken, både hemma och utomlands.

 • Dirigent – Wojciech Głuch
  Dirigent – Wojciech Głuch

  Wojciech Głuch har studierat pedagogik och kördirigentskap vid Musikakademin i Warszawa. Under sjuttio- och åttiotalen innehade han musikdirektörsposten vid STS Mångfaldsteater i Warszawa och specialiserade sig även i att leda vokaliseringsövningar... Läs mer

Hide Main content block

 

    Det gångna året 2020, full av restriktioner på grund av pandemin, gav oss inte mycket glädje, utan snarare oro över möjligheter till konserter, vårt arbete och vår gemensamma hälsa.
Många av våra projekt har avbrutits, men låt oss hoppas på en mer gynnsam tid för nu när gardinen på scener har fallit...

    Låt oss hoppas att nya året 2021 kommer att bli mer nådigt mot oss och låter oss dela konstnärliga upplevelser tillsammans i framtiden.
Under tiden är du välkommen att besöka vår webbplats för att lyssna på våra aktuella presentationer.

    Trots att gardinen för artistiska scenen inte har lyfts helt ännu, varar minnet av händelserna och vår kör har en speciell plikt i detta avseende, därför kommer vi ihåg att polska riksdagen har utnämnt K. K. Baczynski till årets litterära hedersjubilar, tillsammans med C.K. Norwid, St. Lem och T. Rozewicz.
   
    Det är också värt att nämna att i år firar vi 134-årsdagen av Artur Rubinsteins födelsedag. Under sina turnéer, deltog denna enastående pianist i ceremonin för att underteckna FN:s deklaration, FN:s grunddokumentet, i San Francisco i 1945, där han oroade sig över bristen på polska flaggan och ändrade programmet med att meddela,” Jag kommer att spela en hymn till en nation vars företrädare inte är här idag, men som var först med att kämpa och göra motstånd mot ondska.” Och sedan spelade han Polens nationalsång ”Mazurek Dabrowskiego.”
   
    Vi bjuder in er till att dela sådana minnen tillsammans i våra planerade evenemang i den polska föreningen ZPL/ Polonia Center till hösten 2021.

 

Hälsningar
Wojciech Głuch

 

 

  

  

Kommande aktiviteter

Våra inspelningar

Morgonen

s1

dirigent Wojciech Głuch Link download

Värld av toner

s2
dirigent Wojciech Głuch Link download

Fri som en fågel

s3
dirigent Wojciech Głuch Link download

Hjärtligt välkommen att kontakta oss beträffande samarbete

 Chorus Polonicus Gothoburgensis

Våra kontaktuppgifter

Dirigent:

 

 Chorus Polonicus:

 

Wojciech Głuch 
Tfn: 0704257507
Email: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

e-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Web: www.choruspolonicus.eu
SWISH: 1234746103

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…