• Körens uppkomst
  Körens uppkomst

  Chorus Polonicus Gothoburgensis bildades under april 1999 vid Föreningen Polska Katoliker i Göteborg, till en början som en blandkör. För närvarande är kören en damkör. Körens grundare är Wojciech Głuch pedagog, kompositör och dirigent.

 • Våra mål
  Våra mål

  Körens mål är att verka för att bevara vår kultur och traditioner bland den polska diasporan i Sverige tack vare vilka olika polska samfund kan komma närmare varandra. Samtidigt strävar vi efter att ta till oss svensk och europeisk musik för att kunna presentera vår tolkning av dessa. Att leva i harmoni med musiken är en glädje som vi gärna delar med oss till publiken, både hemma och utomlands.

 • Dirigent – Wojciech Głuch
  Dirigent – Wojciech Głuch

  Wojciech Głuch har studierat pedagogik och kördirigentskap vid Musikakademin i Warszawa. Under sjuttio- och åttiotalen innehade han musikdirektörsposten vid STS Mångfaldsteater i Warszawa och specialiserade sig även i att leda vokaliseringsövningar... Läs mer

Hide Main content block

25-årsjubileum just i år

 

Ärade publik, kära polacker och vänner!

 

Chorus Polonicus Gothoburgensis firar 25-årsjubileum just i år. I vårt konstnärliga arbete har vi alltid försökt bidra med sångverk av historisk betydelse.
Den 3 oktober 2024 kl 18.30 är ni hjärtligt välkomna till vår jubileumskonsert. Den äger rum i representationssalen på Röhsska - design och hantverksmuseum i Göteborg, Vasagatan 39.
På grund av begränsat antal platser, ber vi vänligen beställa platser genom att skicka 100kr till vårt nummer SWISH 1234746103 - v.g. förse betalningen med ert namn.
Vår konsert kommer även att vara en konstnärlig generalrepetition inför en körfestival och tävling Gaude Cantum i Bielsko-Biala. Vi hoppas att ni håller tummarna för oss i tävlingen. Vår resa är inte bara konstnärligt krävande, utan också dyr. Intäkterna från jubileumskonserten kommer att användas för att täcka kostnaderna för denna resa.

 

Vänliga Hälsningar
Wojciech Gluch å Chorus Polonicus Gothoburgensis vägnar

 


Kommande aktiviteter

 • Konsert - 25 årsjubileum

  • den 3 oktober 2024 kl 18.30
  • Röhsska - design och hantverksmuseum i Göteborg
   Vasagatan 39. 

  Hjärtligt välkomna till vår jubileumskonsert

Våra inspelningar

Morgonen

s1

dirigent Wojciech Głuch Link download

Värld av toner

s2
dirigent Wojciech Głuch Link download

Fri som en fågel

s3
dirigent Wojciech Głuch Link download

Hjärtligt välkommen att kontakta oss beträffande samarbete

 Chorus Polonicus Gothoburgensis

Våra kontaktuppgifter

Dirigent:

 

 Chorus Polonicus:

 

Wojciech Głuch 
Tfn: 0704257507
Email: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

e-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Web: www.choruspolonicus.eu
SWISH: 1234746103

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…