Wojciech Głuch har studierat pedagogik och kördirigentskap vid Musikakademin i Warszawa. Under sjuttio- och åttiotalen innehade han musikdirektörsposten vid STS Mångfaldsteater i Warszawa och specialiserade sig även i att leda vokaliseringsövningar.


Han har komponerat ett flertal musikaler:
"Alice i Underlandet", "Fröken Tutli Putli", "Alfa Omegas Karriär", "Czupurek", "Världsmästarens Fönster", samt skapat musik till filmer som: "Kärlek från Topplistan" (1984), "Lugna År", till tv-serier som "Husbonden från Diabelna" (1979), "Kamil Kurants Liv" (1982), "Kungliga Drömmar" och till dramatiska teaterföreställningar såsom "Döda Själar", "Ermida Herdeprincessan".

 

Wojciech Głuch har samarbetat med TV- och Filmproduktionsstudion i Warszawa och med Ljudinspelningsstudior för TV (fram till mitten av 1990: Centrala Produktionsbolaget för Film och TV POLTEL).

 

Från och med 1990 tillhör han Balettfakulteten vid Göteborgs Folkuniversitet som pedagog, pianist och arrangör.

 

I 1990 stiftade han ensemblen Chorus Polonicus Gothoburgensis.

 

I januari 2013 mottog han polska Guldmedaljen för Medborgerlig Förtjänst för sina bidrag till att sprida den polska kulturen och internationell samverkan.

25-årsjubileum just i år

 

Ärade publik, kära polacker och vänner!

 

Chorus Polonicus Gothoburgensis firar 25-årsjubileum just i år. I vårt konstnärliga arbete har vi alltid försökt bidra med sångverk av historisk betydelse.
Den 3 oktober 2024 kl 18.30 är ni hjärtligt välkomna till vår jubileumskonsert. Den äger rum i representationssalen på Röhsska - design och hantverksmuseum i Göteborg, Vasagatan 39.
På grund av begränsat antal platser, ber vi vänligen beställa platser genom att skicka 100kr till vårt nummer SWISH 1234746103 - v.g. förse betalningen med ert namn.
Vår konsert kommer även att vara en konstnärlig generalrepetition inför en körfestival och tävling Gaude Cantum i Bielsko-Biala. Vi hoppas att ni håller tummarna för oss i tävlingen. Vår resa är inte bara konstnärligt krävande, utan också dyr. Intäkterna från jubileumskonserten kommer att användas för att täcka kostnaderna för denna resa.

 

Vänliga Hälsningar
Wojciech Gluch å Chorus Polonicus Gothoburgensis vägnar

 


Hjärtligt välkommen att kontakta oss beträffande samarbete

 Chorus Polonicus Gothoburgensis

Våra kontaktuppgifter

Dirigent:

 

 Chorus Polonicus:

 

Wojciech Głuch 
Tfn: 0704257507
Email: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

e-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Web: www.choruspolonicus.eu
SWISH: 1234746103

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…